Meedoen

Bewoners

Wellicht heeft u weleens van Stipp gehoord. Of heeft u kennis gemaakt met studenten die in de wijken Poelenburg of Peldersveld aan een opdracht werken of stage lopen. De studenten van Stipp doen verschillende opdrachten, van het begeleiden van kinderactiviteiten tot het organiseren van een buurtmaaltijd of het verzorgen van individuele begeleiding. De opdrachten zijn elk jaar anders omdat we deze zoveel mogelijk proberen af te stemmen op wat er op dat moment nodig is. Studenten doen ook onderzoek in de wijk om hierachter te komen. Het kan goed zijn dat een student u weleens heeft benaderd voor een gesprek om meer te weten te komen over wat er in de wijk leeft en speelt.

In verschillende projecten trekken studenten en bewoners samen op. Dat is fijn want studenten blijven vaak maar een paar maanden. Door samen te werken met bewoners en professionals kunnen projecten voorgezet worden als studenten weer terug gaan naar de hogeschool. Vaak nemen bewoners het project zelf over of, er komt een nieuwe groep studenten die met het project verdergaat.

Sarah: “Een mooi voorbeeld vind ik de kinderactiviteiten in de Pharus. Een groep studenten deed daar een behoefteonderzoek. Ze waren benieuwd wat de bewoners vonden van hun flat en wat er verbeterd kon worden. Door huis-aan-huis bij mensen aan te bellen en gesprekken te voeren kwamen ze erachter dat veel bewoners zich stoorden aan zwerfafval in en rond de flat. De studenten organiseerden een prikactie met een groep kinderen. De kinderen waren ontzettend enthousiast. Ze spraken de week erna weer af. Het regende helaas pijpenstelen. De kinderen waren teleurgesteld dat het niet door kon gaan. Twee bewoners en tevens lid van de VVE wezen de studenten erop dat er een leegstaande ruimte was in de flat waar de studenten gebruik van konden maken. De studenten besloten een knutselactiviteit te organiseren voor de kinderen. De kinderen vonden het geweldig! De bewoners zagen de blije gezichten en besloten in de weken erna de ruimte om te toveren tot een crea-ruimte. De bewoners legden een nieuwe vloer, schilderden de muren in vrolijke kleuren, regelden meubilair en zo ontstond er een prachtige ruimte. Nu worden in de ruimte elke woensdag kinderactiviteiten georganiseerd door de studenten van Stipp. Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen en studenten hier elke week met veel plezier dansen, knutselen, sporten en leren. Samen met de woningbouwcorporatie en bewoners worden er nu plannen gemaakt om ook voor andere doelgroepen activiteiten te organiseren in de crea-ruimte.”

Heeft u een idee of een vraagstuk waar u samen met studenten mee aan de slag wilt? Neem contact met ons op!