Meedoen

Studenten

Stipp is een samenwerking tussen de HvA, Inholland en de gemeente Zaanstad. Alle studenten van de HvA en Inholland zijn welkom om zich aan te melden voor een opdracht in de wijken. Studeer je niet bij Inholland of de HvA maar ben je wel woonachtig in Poelenburg of Peldersveld dan kun je altijd even contact met ons opnemen over de mogelijkheden. Per semester wordt bekeken hoeveel studenten we kunnen plaatsen. Dit hangt af van het aantal beschikbare (onderwijs)opdrachten. Als student zijn er drie manieren om aan de slag te gaan bij Stipp.

1. Opdracht vanuit vak of module

Je kunt een opdracht bij Stipp doen in het kader van een praktijkvak of module. Stipp heeft met verschillende opleidingen een structurele samenwerking. Dit betekent dat je een vak/module in zijn geheel of gedeeltelijk in de wijk volgt. De begeleiding vindt plaats in de wijk door een docent van het vak/de module, of door de praktijkbegeleider van Stipp. Je hoeft zelf geen actie te ondernemen om je aan te melden. Dit wordt geregeld door de opleiding.

2. Afstudeeropdracht

Je kunt je aanmelden om bij Stipp af te studeren door een CV en motivatiebrief op te sturen. Op de pagina projecten vind je de thema’s waar vanuit Stipp onderzoek naar wordt gedaan. De afstudeeronderzoeken vallen in de meeste gevallen onder een breder onderzoek dat gecoördineerd wordt vanuit één van de betrokken lectoraten van Inholland of de Hva. Heb je zelf een idee of voorstel voor een afstudeeronderzoek? We ontvangen graag je CV + motivatiebrief en het onderwerp waar je interesse naar uitgaat. We vragen van studenten die via Stipp afstuderen om zich 1 dag (8 uur) in de week actief in te zetten voor de wijk.

3. Stages

In samenwerking met verschillende wijkpartners biedt Stipp elk semester verschillende stageplekken aan in de wijken Poelenburg en Peldersveld. Partners waar Stipp mee samenwerkt zijn o.a. het Sociaalwijkteam Poelenburg en Peldersveld, het Jeugdteam, gemeente Zaanstad en verschillende scholen. De stageplekken ontwikkelt Stipp vaak samen met de betrokken wijkpartner en Stipp ondersteunt bij de werving. De begeleiding tijdens de stages ligt primair bij de organisatie waar je stage gaat lopen. Openstaande vacatures vind je hier. Bij interesse in een openstaande vacature vragen we je een CV + motivatiebrief te sturen met vermelding van de betreffende stage en je beschikbaarheid. Heb je zelf een idee of een voorstel voor een stage? We ontvangen graag je CV en motivatiebrief.